6 Haziran 2012 Çarşamba

Tembel Hayvan

Evet, şu aralar blogger alemindeki ismim bu olmalı benim!

Ama gerçekte o kadar çok şey yapıyorum ki...tam yazacakken hooop, yazacağım şey eskiyor. Dolu dolu yaşamaksa bunun adı, ben taşıyorum, öyle söyleyeyim!

Neler mi yapıyorum?
Nerden başlasam, nasıl anlatsam...en iyisi bu bloğun kuruluş sebebinden sapmayayım, benim için hem alfabetik hem tematik anlamdaki bir numarayı, ANNELİĞİ anlatayım:

Beni sürekli zorlayan, geliştiren, şaşırtan, zaman zaman çıldırtan bir bıdık adamla ilişkim var haberiniz ola! Anaokuluna başladı ya artık, hepten bir büyüme - adam olduğunu zannetme - ve gerçekten adam olma tribine girdi bizimki. Sürekli soruyor bir kere, sürekli de mantıklı ama onun anlayacağı düzeyde cevaplar vermek gerekiyor, o yüzden beyniniz hiç tembellik yapamıyor:). Neler soruyor derseniz, buyrun size bazı örnekler:

(Büyükada'ya gittiğimizde): - Madem burada hiç araba yok, neden yolları asfalt yapmışlar???
- Atık sistemi nasıl çalışıyor? Nereye gidiyor çöpler, çişler, kakalar? Sonra o sular nasıl temiz oluyor yine?
- Neden babalar çocuk doğuramıyor?
- Neden bazı insanlar mutlu olmuyorlar ve bağırarak konuşuyorlar? (Esnaf gözlemi sanırım??)

Anlayacağınız konular oldukça çeşitli. Bunlardan daha basit sorular da var her an tabii, artık onlar çıtır çerez geliyor.

Geçenlerde bebeklik video'larını izliyorduk; orada farkettim ki bu çocuğun söylediği ilk kelimelerden birisi "atadaa" (yani arkadaş!). Gerçekten arkadaşlık kavramını çok önemsiyor. Hatta okulumuzun kurucusu pedagog hanımın söylediği gibi, ciddi bir "vefa" bilinci var Deniz'in. İşte o yüzden kendisine samimiyet gösteren arkadaşlarına biraz fazlaca bağlanıyor, o yüzden okula alışmasında çok emeği olan ilk öğretmeninden bir başka öğretmene geçeceği zaman "ikna edilmesi" gerekiyor, ama kankası da aynı geçişi yaşıyorsa çok zorlanmıyor. Bu durum hoşumuza gidiyor, ancak ilerde üzülmesini istemediğimizden dozu ayarlama konusunda biraz çalışıyoruz:).

En sevdiklerinden, Denizhan'la:)

Daha önce de yazmıştım, 2 yaş sendromu filan görmedik biz. Ama 3'ten sonra olay biraz farklılaştı. Artık Deniz'in Oğlak burcu olmasından mıdır, damarlarındaki Boşnak kanından mı, yoksa sadece zamane çocuğu olması nedeniyle mi bilemiyorum, birşeyi doğru düzgün anlatmadan kendisine yaptırmaya imkan yok! Gece uykuya dalmadan önce mutlaka bir sonraki günün programını konuşmak istiyor, o programdan sapılacaksa da illa ki kendisine önden bilgi veriliyor! Bu durum bizi bazen yoruyor, yıpratıyor, kölesi miyiz biz bu çocuğuuun şeklinde isyan etmemize neden oluyor ama yapacak birşey yok işte, kendisi böyle bir adam. Gerçi sonra bunun da - herşeyin olduğu gibi - muhasebesini yapıyor kendi kendine, ama olay olurken sizin sinirlerinizi aldırmanız gerekiyor:).

Bütün bunların ötesinde çok da duygusal. Birisi üzülürse, o da üzülüyor, gülmek ve güldürmek için elinden geleni yapıyor. Sürekli bir şaka yapma, espri patlatma durumu var...bazen gerçekten çok da komik oluyor. Fıkra filan dinliyor, bir de bir çaba onları anlatmaya çalışıyor! Velhasıl, komik adam, bizi eğlendiriyor:).


Hala tam anlayamadığımız ve muhtemelen hiçbir zaman anlayamayacağımız bu yeni sisteme göre Deniz 2014'te, 68 aylıkken 1. sınıfa başlayacak. Bu da demek oluyor ki eski sisteme göre sınıfının en büyüklerinden olacakken, şimdi ortalarda olacak. Şu anda 45 dk oturup ders dinlemesi filan çooook uzak geliyor, bilmiyorum o dönemde nasıl olacak. Ha tabii 2014'e kadar değişebilir de sistem, değişirse de şaşırmayız, o da ayrı. Ama hazır "ev gibi" bir okul bulmuşken, keşke diyorum bizim okulun ilkokulu olsaydı da oraya gitseydi! Neyse, belli mi olur...umut insanın ekmek kapısı:).


3 yorum:

  1. Biranda'cım harika yazmışsın. Evet o tam bir Oğlak burcu! Oğlak'ın en büyük özelliği her haliyle öğretmesi, eğitmesi; katı/sağlam görüntüsünün altında yumuşacık merhametli bir kalbinin olması. Her daim güvenebileceğin sözünün eri, yolundan asla şaşmayan, sırtını her zaman dayayabileceğin... Üstelik yalnızca tek şartı var, yamuk yapmaman :)))

    YanıtlaSil
  2. Yamuk yapamıyoruz zaten, yaparsak anında ayar geliyor:)

    YanıtlaSil