24 Şubat 2011 Perşembe

Sessizlik sonrası

Caro Diario,
bir süredir iş güç öyle yoğun, öyle değişimler içindeyiz ki yazasım geldi geldi geri gitti... Ama evde sessizlik yok tabii. Ev koşuşturma, coşma, müzik, dans, oyun, çığlık çığlığa tam gaz devam!

Bu kadar yoğun çalışmanın üstüne akşam eve gitmek ilaç gibi geliyor açıkçası. Normalden daha geç saatte evde olduğum için biraz sitem yiyorum ama, sonrasında telafi ediyorum (yani inşallah!). Eve gittiğimizde klasik rutin, ama bir şekilde hiç de klasik hissettirmeden devam ediyor. Deniz'le her gün rutinlerüstü, her gün ayrı bir macera!

Malum, 10 gündür artık kendi yatağında uykuya dalıyor Deniz paşa. Daha önceleri hayatımızda olmayan masallar hayatımıza girdi bu vesileyle. Ama 1anda usulü masallarla... Ben Deniz'e soruyorum "bu geceki masalımızda ne olsun" diye, o ne isterse onu ekliyoruz. Sıkıldığı yerde "bu masal da burda bitmiiiiş" deyiveriyor, kendisi bitirtiyor masalı:) Masalın sonunda "beğendim" dedi mi tamamdır, uykuya geçebiliyoruz. Ama uykuya geçmeden önce de "dinlenme şarkısı söyle anne" diyerek Music Together'dan 2 slow şarkı söyletiyor bana. Böylece sıfır sesli ben, mecburen doğru notadan ninniler de söyleyerek uykuya hazırlıyorum küçük arkadaşımı. O uykuya dalarken de içime sindire sindire kokluyorum ki ertesi gün idare etsin beni.

Şu aralar tuvalet alışkanlığı ile ilgili de birkaç adım attık ama onu burda anlatmayayım, henüz kesinleşmiş bir gelişme yok:). 17 aylıktan beri evde lazımlık var, ama süs ve oturma koltuğu kıvamında kaldı biraz, niyet iyi de sonuç pek yok yani! Neyse, sıkmıyoruz sıkılmıyoruz, işi kendi gidişatına bırakıyoruz kısmetse!

Son olarak, dün akşam Mezzo'da opera seyrediyorduk - Deniz'in ilk operasıydı. Gözünü kırpmadan seyretti, arada sırada burada napıyolar, şimdi o abi ne dedi, bu abla nece konuşuyor gibi sorular sordu. Ben de güzel güzel anlattım işte opera şu demek, genelde İtalyanca olur operalar, filan filan diye. Bir 15 dakikanın sonunda Deniz bey operayı şöyle özetledi: "Opeya, yani biyavoooo!". Anlamış galiba, koptum ben.

Haftaya Pazar ilk sanatsal aktivitemize katılma niyetimiz var. Becerirsek buradan anlatacağım. Bizi izlemeye devam ediiiin:)

1anda

1 yorum:

  1. Ve opera diye de bir etiketimiz olmuş artık :)
    Yazının başlığı Deniz'den gelmeliydi: "Opeya, yani biyavooo!" Sana bravo be kucuk adam.

    YanıtlaSil